WordPress hosting vergelijken 2017

Op zoek naar de beste provider van WordPress hosting voor jouw blog of website?

Nederlandse bloggers focussen zich tijdens de start van een blog maken vooral op de inhoud van hun blog. De waarde van kwalitatieve WordPress hosting wordt echter vaak over het hoofd gezien.

Het verschil tussen goede en slechte webhosting maakt een wereld van verschil uit.

Kwalitatieve WordPress hosting is namelijk één van de belangrijkste vereisten voor een succesvolle WordPress website of blog. 

wordpress hosting

Waarom is de kwaliteit van WordPress hosting belangrijk?

Wanneer jouw hosting pakket geoptimaliseerd is voor jouw WordPress installatie, dan kan je snellere laadtijden voor jouw bezoekers garanderen. Tegenwoordig hebben weinig bezoekers de tijd of zin om op het laden van jouw website te wachten. Onderschat dit niet! Want als bezoekers eenmaal weggaan dan ben je ze vaak voor altijd kwijt. 

Op deze pagina help ik je met het kiezen van een geschikte WordPress hosting provider. Je hebt ongelofelijk vele keuzes waardoor het fijn is om wat meer richting te krijgen. Dat is bijvoorbeeld iets wat ik graag had willen weten toen ik startte met bloggen en websites maken. Waardoor ik deze informatie maar al te graag met je deel.

De WordPress hosting providers op deze pagina kan ik iedereen (ongeacht kennisniveau) zeer aanraden. Toelichting volgt. 


SiteGround.com - Beste allround webhost 

Kenmerken:

  • Snelle laadtijden
  • Marktconforme prijzen waar je veel voor terugkrijgt. 
  • Vriendelijke klantenservice die al jouw lastige vragen beantwoordt 

SiteGround is onze favoriete webhost, en waar deze website WPblogbeginnen.nl op dit moment bij draait. De voornaamste reden is de bovengemiddelde uptime en meer dan genoeg opslag om jouw grote fotobestanden up te loaden.

Daarnaast word het je extreem makkelijk gemaakt om een WordPress website te maken. Bij de aanschaf van een hosting pakket krijg je de beschikking over een cPanel controle paneel waar je ieder denkbaar website programma met een paar klikken installeert.


Hoe snel is WordPress hosting van SiteGround? 

SiteGround beschikt over een datacenter in Amsterdam. Waardoor je website weer net een beetje sneller is voor Nederlandse gebruikers. 

De laadtijden van de SiteGround servers zijn optimaal. Ze gebruiken de laatste NGINX servers, SSDs, PHP7, Cloudfare en HTTP/2 enabled servers.

Hoe heb ik de snelheid getest? ​

De homepage van WpBlogbeginnen.nl is een uitermate geschikte pagina om te testen. Gezien de grootte van 1.2 MB bestaande uit een Youtube video, grote afbeeldingen en ''zware'' WordPress plugins die ik gebruik. 

Het resultaat: Siteground weet mijn website in minder dan 1 seconde te laten laden. Een super mooi resultaat lijkt mij! ​En, dat op een gedeeld hosting pakket. De laadtijd is overigens ook nog eens minstens twee keer sneller als bij mijn vorige webhost Godaddy.com.